Een dagje met wat extra’s

Werken met mensen betekent dat geen enkele dag hetzelfde is. Zeker niet als je werkt met bijzondere mensen. En soms zit er een dag bij waar je samen met je collega’s wat extra kunt doen voor deze mooie doelgroep.

Afgelopen week was dat Halloween. Mijn doelgroep voor die dagen bestond uit dove mensen met een verstandelijke beperking. We zijn begonnen om samen met de cliënten pompoenen te bewerken om ze daarna uit te stallen in de verschillende ruimte’s.

De volgende dag waren we uitgenodigd in een belevingsruimte, die helemaal ingericht was in Halloween-sfeer. Door lekkere geuren, mooie verlichting en ‘enge’ materialen was de ruimte helemaal in Halloween-stijl aangekleed. Er werd door de cliënten gevoeld aan materialen en samen met de begeleiders werd bijpassende kleding aangetrokken. De cliënten mochten zelf popcorn maken en natuurlijk opeten. Op en top Halloween!

Er werd volop gelachen, genoten en gesmikkeld. Soms met ondersteuning om de beleving extra te stimuleren; altijd op een positieve manier. Ik heb zo samen met mijn collega’s die dagen een mooie bijdrage kunnen leveren om een fijne en aangename sfeer te bieden. Heerlijk om dat – hoe minimaal soms ook – terug te krijgen van de cliënten waar ik mee werk. Zo’n dag ga je met een extra goed gevoel naar huis.