Wat leuk dat je interesse toont in mijn onderneming. In het kort vertel ik op deze pagina graag wie ik ben, wat ik doe en waarom ik het op deze manier doe.

Mijn naam is Mariëlle van den Elzen en ben in Boxtel geboren op 21 juni 1962. Ik ben in daar ook opgegroeid samen met een jongere zus. Na het afronden van de middelbare school was ik net te jong om meteen de verpleging in te gaan. En omdat ik nog leerplichtig was, heb ik de 1-jarige Vormingsklas aan de Mariënburg in Den Bosch gevolgd. In deze klas kwam ik tot de ontdekking dat ik graag iets wilde betekenen voor mensen met een beperking. Ik schreef me in voor de opleiding Bezigheidstherapie in Breda. Helaas werd ik tot twee keer toe uitgeloot.

Ik wilde aan het werk en werd aangenomen bij Océ in Den Bosch. Twintig jaar heb ik op verschillende administrative afdelingen gewerkt, waaronder de verkoop binnendienst. Ik had het er goed naar mijn zin. In deze periode ben ik ook nog trotse moeder van een zoon geworden. In de aansluitende periode als coördinator opleidingen binnen de afdeling HR van Océ begon ik mij in toenemende mate af te vragen of dit nu werkelijk het werk was dat ik nog jaren wilde blijven doen.

Mede dankzij mijn partner en mijn collega’s heb ik na 30 jaar werken bij Océ de grote stap gezet. Ik nam – inmiddels 47 jaar oud – ontslag en ging weer studeren. Tijdens de 3-jarige MMZ4-opleiding werd het voor mij duidelijk dat ik de juiste keuze had gemaakt. Ook al zijn er best wel momenten geweest dat ik het zwaar had en aan mijn beslissing twijfelde. Met name de combinatie studie én werken had een grote impact op mijn privé-leven. Met het nodige doorzettingsvermogen is het gelukt mijn droom, welke ik als 18-jarig meisje al had, alsnog uit te laten komen. Dat is al weer ruim 10 jaar geleden. Met veel plezier ben ik aan het werk in de zorg, en heb in loondienst gewerkt bij Lunet zorg, Prisma en GGZ Oost Brabant.

Mijn ervaring was dat de werkdruk en de beperkte tijd die ik aan mijn cliënten kon en mocht besteden, mij onvoldoende voldoening gaf. Ik ondersteun met veel plezier mensen met verstandelijke beperkingen, bijvoorbeeld in combinatie met Niet-aangeboren Hersenletsel (NAH) of met autisme. Ook heb ik ervaring in het verlenen van zorg voor mensen met het syndroom van Down. Als zelfstandig professional kan en wil ik mensen met een hulpvraag begeleiden, coachen en ondersteunen op een manier die bij hen past en op een manier dat de cliënt de regie zoveel als mogelijk is kan behouden. Begeleiding en ondersteuning in zowel woonvormen als in dagbestedingslocaties .

Mijn doel is om samen met de hulpvrager of diens vertegenwoordiger te kijken wat en welke zorg nodig is; te zoeken naar de begeleiding die pas bij zijn of haar wensen, gewoontes en beleving. En er dan ook te zijn voor de vertegenwoordiger. Dat heb ik altijd met enorm veel plezier gedaan.

In 2019 ben ik gestart als zelfstandig ondernemer in de zorg. Mijn onderneming noem ik Mariëlle begeleidt. Waar staat Mariëlle begeleidt voor? Dat lees je hier.